Tässä osiossa kerrotaan, miten monella eri tavalla voi tehdä elokuvia ja muita videoprojekteja ilman virallista rahoitusta – ja miten monenlaisia elokuvia voi tehdä. Joskus kaikki menee aivan putkeen, ja joskus taas prosessi elää paljonkin. Molemmilla tavoilla oppii asioita, joista on hyötyä myöhemmin.
Vinkkejä -osioon on koottu käytännön tietoa, joka auttaa oman elokuvaprojektin alkuun saamisessa. Harrastusta aloitteleville löytyy tietoa käytetyn järjestelmäkameran ostosta, kuvaamisesta tai äänittämisestä. Ne, joilta puuttuu vielä työryhmä, voivat katsoa ohjeita vaikka elokuvan harrastamiseen kotona tai piirrosanimaation teon aloittamiseen.
Erilaisia elokuvaprojekteja -sivulla puolestaan esitellään indietuotantoja; tarinoita elokuvan tekemisestä virallisten systeemien ulkopuolelta on paljon. Sivuilta löytyy nuorten tekijöiden kokemuksia ja omia projekteja, kokemuksia musiikkivideon teosta ja ohjeita sitä harkitseville, ruuti-budjetin puitteissa tehdystä lyhytelokuvasta, ja erilaisista talkootyönä tehdyistä indie-elokuvista – jopa kokopitkistä sellaisista. Jos haluat jakaa elokuvasi sivuillamme tai kertoa projektistasi, olethan yhteydessä meihin info at kelaamo.fi !
Erilaiset työpajat ja elokuvahaasteet antavat myös mahdollisuuden päästä tekemään elokuvia, tutustumaan muihin samanmielisiin, kokeilla rajojaan ja tehdä asioita nopeasti ja improvisoiden. Esimerkiksi Euphoria Borealis ry järjestää kaikille avoimia elokuvatyöpajoja, joissa elokuvia tehdään yhteistyössä ja joihin voi osallistua ilman valmista työryhmää. Uneton48 on taas kilpailu, johon osallistutaan valmiin työryhmän kanssa. Molempien idea on valmiin lyhytelokuvan tekeminen lyhyessä ajassa, usein kahdessa tai kolmessa päivässä.