/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=1927

Untahan Vain

112
Upota

Upota koodi

Koko:
x px
Muut:

Mediadiplomini
2016

Tagit: lyhytelokuva

Kategoriat: Animaatio, Fiktio
Kesto: 6:4

2 Kommenttia

Mukava kuulla, että pidit lyhäristä!! :) Pimeä liehuva olio on stopmotion -animaatiota, joka on tehty green screenin edessä omassa huoneessani. Televisiosta näkyi pysähtynyt kuva videonpätkästä, johon animaatiota halusin ja sen edessä mulla oli puhdas lasilevy, johon asettelin muovailuvahat haluamaani kohtaan. Sitten vaihdoin ruudun vihreäksi, otin kameralla kuvan ja sama rumba uudestaan.

Idea ei ole oma. 50, 60-luvulla lasia käytettiin paljon elokuvien erikoistehosteissa - esim. Hitchcockin Linnut elokuvassa monet miljööt ovat maalattu lasille. Samaa tekniikkaa käytettiin myös ensimmäisissä Star Wars elokuvissa. Sen takia eka ajatus mulla oli maalata oliot lasille. Mutta koska muovailuvaha oli niin nopeasti muokattavaa ja se pysyi vaivattomasti lasissa kiinni, päätin käyttää sitä maalauksen sijaan. (Kubrickin kuuluisa leijuvakynä -tehoste elokuvassa 2001: avaruusseikkailu, ollaan saavutettu myös lasia käyttämällä)

Animaationi näyttää päällekäisvaloitukselta koska laitoin animaatiomateriaalin n. 40 prossaa näkyväksi - sillä animaatiot olivat aivan liian huomiota herättäviä jos ne näkyivät sellaisinaan. Kun ne olivat läpinäkyviä, ne sulautuivat paremmin ympäristöön ja olivat "aidomman" näköisiä, ja katsoja keskittyi tehokkaammin myös hahmojen ilmeisiin.

Myös shakkinappulat ollaan kuvattu green screenin edessä, jonka jälkeen kuvasin niille taustat. Tämä oli eka kerta kun käytin kuuluisaa vihreää taustaa, ja olen iloinen, että animaatiot onnistuivat suhteellisen hyvin. Pelkäsin paljon pahempaa lopputulosta :P

21. helmikuuta 2017 22.19.50 EET

Huikea elokuva Aki! Tarina on koskettava ja tulee esiin ilman dialogia, mikä on vaikea taito elokuvassa. Leikkausrytmi toimii, käytät hyvin kokeellisen elokuvan keinoja ja elokuva pysyy alusta loppuun tyylilajissaan. Musiikkikin on itse tehty. Hienoa työtä! Miten olit muuten toteuttanut päällekkäisvaloitukset, esim. ne shakkia pelaavien hahmojen päistä liehuvat vanat? / t. Saara

17. helmikuuta 2017 9.40.45 EET

Päivitämme sivustoamme, palvelun käytössä voi esiintyä katkoksia tai häiriöitä

Video CMS powered by ViMP (Ultimate) © 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010